Πρόσφατες Εκθέσεις

back buttonΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

08-08-12 12:00:00 AM


                             Έκθεση φωτογραφίας με θέμα "ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ"


                                 στη Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

1-19 Δεκεμβρίου 2015

   Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, με φωτογραφίες του Μανόλη Παπαδάκη και της Μαρίας Μπουρμπού.
   Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σαν πολιτιστικό γεγονός, με το τέλος της εξάμηνης ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης από το Λουξεμβούργο . Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν 1 Δεκεμβρίου 2015 και η διάρκεια Έκθεσης ήταν  1-19 Δεκεμβρίου 2015.
             "Μέσα από τρεις επισκέψεις στο Λουξεμβούργο  (2001, 2003 και 2004), γνώρισα  την ιστορία, τον πολιτισμό, και τους ανθρώπους του Λουξεμβούργου και είμαι ευτυχής συμβάλλοντας στη φιλία και επικοινωνία των λαών της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου με τη βοήθεια της φωτογραφίας.
Η εμπειρία αυτή απεικονίζεται στη φωτογραφική δουλειά που ένα μέρος της υπάρχει σε αυτή την έκθεση, δουλειά που  έγινε με αγάπη, καλή διάθεση και… πολύ περπάτημα. Οι καλές καιρικές και φωτιστικές συνθήκες που βρήκα βοήθησαν στο να αναδειχθούν ιστορικά και σύγχρονα κτίρια με θαυμάσια αρχιτεκτονική, εικόνες  με συμμετοχή του ανθρώπινου στοιχείου, αλλά και τοπία από την φύση του Λουξεμβούργου
Για την έκθεση επέλεξα φωτογραφίες που, με τα δικά μου κριτήρια, δίνουν απλά και περιγραφικά την ταυτότητα του τόπου, ενώ παράλληλα έχουν μια καλλιτεχνική διάσταση και πρωτοτυπία.
Η μικρή αυτή φωτογραφική συλλογή ελπίζω να βοηθήσει τους επισκέπτες που δεν γνωρίζουν το Λουξεμβούργο να έχουν μια πρώτη επαφή με αυτή τη μικρή χώρα που εύκολα θα χωρέσει στην καρδιά μας".  

 


 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από τη συλλογή