Θεματικές / Ολλανδία
Ολλανδία 5509
Ολλανδία 5734
Ολλανδία_5188
Ολλανδία_5569
Ολλανδία 5394
Ολλανδία 5556
Ολλανδία 5591
Ολλανδία 5740
Ολλανδία 5612

                                                     ΟΛΛΑΝΔΙΑ  ΒΕΛΓΙΟ  ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

   Μία επίσκεψη 9 ημερών στην καρδιά της Ευρώπης σε Ολλανδία κυρίως , σε Βέλγιο στη μοναδική Μπρυζ και επίσης στο αγαπημένο Λουξεμβούργο για άλλη μία φορά ακόμη.
       Άμστερνταμ, Μπρυζ και Λουξεμβούργο τρείς μοναδικές πόλεις που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος.
Το   Άμστερνταμ μία πόλη ζωντανή με πάρα πολλούς επισκέπτες με τα μοναδικά κανάλια της που μία βόλτα με τα πλοιάρια επιβάλλεται. Μοναδικές πλατείες και πάρκα και κυρίως πλήθος σημαντικών μουσείων.
  Με τη βοήθεια του διαδικτύου σήμερα μπορείς να σχεδιάσεις και να προγραμματίσεις όπως θέλεις το ταξίδι σου, έχοντας μαζί σου εισιτήρια τραίνων με οποιαδήποτε πληροφορία σε ώρες και σταθμούς ,αλλά ακόμη και εισιτήρια μουσείων αποφεύγοντας τις ουρές.
  Δεν αξίζει να μείνει κάποιος μέσα στην πόλη διότι με το ίδιο κόστος μείναμε σε πολύ καλύτερο ξενοδοχείο κοντά στο σταθμό του τραίνου, στο όμορφο και αναπτυσσόμενο προάστιο Zaandam και σε 12 λεπτά ήμασταν κέντρο του Άμστερνταμ .
  Στην ύπαιθρο αξίζει επίσκεψη στο Zaanse Schans, μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO  με καλοδιατηρημένους ιστορικούς μύλους κ.λ.π.  και επίσης επίσκεψη στα ψαροχώρια  Marken και Volendam, που θα συναντήσεις  το παραδοσιακό στυλ και θα φας παστό ψάρι.
   Χρησιμοποιήσαμε τραίνο για τις μετακινήσεις από Άμστερνταμ για Λουξεμβούργο με ενδιάμεσο σταθμό την Μπρυζ του Βελγίου.  Μία υπέροχη και ατμοσφαιρική παλιά πόλη η Μπρυζ με τα κανάλια της και τα καλοδιατηρημένα παλιά ιστορικά κτίρια και τη μοναδική κεντρική πλατεία της, που πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν και ημέρες Χριστουγέννων με χιόνι για μοναδικές  εικόνες βγαλμένες από παραμύθι .       Τελευταίος σταθμός το αγαπημένο και πανέμορφο Λουξεμβούργο με παρέα καλών φίλων από αυτή τη μικρή χώρα.