Θεματικές / Άγιο Όρος
Άγιο Όρος 173
Άγιο Όρος 190
Άγ. Όρος 612
Άγ. Όρος 127
Άγ. Όρος 149
Άγ. Όρος 169
Άγ. Όρος 214
Άγ. Όρος 1138
Άγ. Όρος 370

                              Λένε ότι όποιος επισκεφθεί το Άγ. Όρος θέλει να πάει ξανά.

 Η πρώτη μου επίσκεψη ήταν από 1 ως 6 Ιουλίου 2007 και η δεύτερη ήταν 1 ως 8 Ιουλίου  2008 και για προσκύνημα αλλά και για τη συνέχεια της φωτογραφικής εργασίας με θέμα το Άγ. Όρος.

Στις δυο μου αυτές επισκέψεις φιλοξενήθηκα ή απλώς επισκέφθηκα  τις μονές, Μεγ. Λαύρας, Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρα, Ιβήρων, Κουτουλουμουσίου, Παντοκράτορος, Σταυρονικήτα, Φιλοθέου, Καρακάλου, Γρηγορίου και τις σκήτες Αγ. Ανδρέα και προφήτη Ηλία.

Σtο Άγιο Όρος έρχεσαι ταπεινός προσκυνητής σε ένα χώρο ιερό που συγχρόνως συναντάς τη φυσική ομορφιά την ιστορία , την παράδοση και το θρησκευτικό στοιχείο.  

Είναι αρκετά και ιδιαίτερα σημαντικά αυτά που συνδυάζει η χερσόνησος του Άθω.  Η  οµορφιά του φυσικού τοπίου, το πράσινο, το ερηµικό και βραχώδες, το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, συνδυάζονται αξιοθαύµαστα µε τα ακίνητα µνηµεία, που η ιστορία τους χάνεται πολλούς αιώνες πίσω.

Μετά από δυο επισκέψεις θέλω να γνωρίσω και άλλα μοναστήρια , να δω από κοντά τη ζωή και τις ασχολίες των μοναχών, να γνωρίσω μοναχούς και να τους ακούσω.

Ήθελα επίσης να δω και άλλες εικόνες, για να κρατήσω περισσότερες φωτογραφίες με το φακό της μηχανής μου για πάντα.

Η φωτογραφία βέβαια δεν είναι απλή υπόθεση διότι σε αρκετούς χώρους δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση.

 

Θερμές ευχαριστίες στον φίλο των παιδικών χρόνων και τώρα ιερομόναχο στο Αγ. Όρος, Πατέρα Γεράσιμο.

Η φωτογραφική εργασία « Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγ. Όρος » διάρκειας 50 λεπτών περίπου, θα παρουσιαστεί σε ηχογραφημένη προβολή το 2008 και 2009.