Τελευταίες Πρόσφατες Φωτογραφίες
Ρόδια και λάμπα
Ροδάκινα
Ομπρέλες 3162
Λευκές μαργαρίτες
Κίτρινες μαργαρίτες σε μπλε
Οδηγώντας σε χιόνι 2
Φωτογραφίες απο Συλλογή
Ταίζοντας τον γλάρο
Γάτα και ποντίκι
Απουσία

 

                ΜΑΝΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ   E.FIAP/gold

            Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στη Μυρτιά ( Βαρβάροι ) Ηρακλείου

και  σήμερα κατοικεί στο Ηράκλειο και είναι καθηγητής Μαθηματικών σε Λύκειο της πόλης .

     Κατέχει το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στην Αγγλική γλώσσα όπως επίσης και το κρατικό πιστοποιητικό στους  Ηλ. Υπολογιστές.

     To 1981 γίνεται μέλος της Ε.Φ.Ε  Κρήτης  ( Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία ) και σήμερα  είναι στη θέση του Αντιπροέδρου , έχοντας διατελέσει παράλληλα μέλος αρκετών κριτικών επιτροπών.

      Για αρκετά χρόνια διδάσκει σε σεμινάρια  την τέχνη και την τεχνική στην καλλιτεχνική φωτογραφία σε μέλη της Ε.Φ.Ε., πραγματοποιώντας παράλληλα  σεμινάρια στο Ινστιτούτο Εργασίας, σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, σε μαθητικές φωτογραφικές ομάδες και από το Μάρτιο του 2007 έχει ενταχθεί στο μητρώο διδακτικού προσωπικού του ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.)

      Καλλιτεχνικές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς καταλόγους καλλιτεχνικής φωτογραφίας, σε φωτογραφικά περιοδικά, σε λευκώματα, ημερολόγια κ.λ.π. και επίσης καλλιτεχνικές φωτογραφίες του υπάρχουν στο Μουσείο Ελληνισμού στον Καναδά , όπως και σε  διεθνές CD με 303 φωτογράφους από όλο τον κόσμο.

      Συμμετέχοντας σε τοπικές , πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς καλλιτεχνικής φωτογραφίας του έχουν απονεμηθεί 132 συνολικά μετάλλια και έπαινοι από τα οποία τα 68 σε διεθνείς εκθέσεις και Μπιενάλ.

      Το 1997 τιμήθηκε από την Φωτογραφική Ομοσπονδία Αμερικής ( P.S.A.)

      Το 1998 του απονέμεται ο τίτλος A.F.I.A.P. και το Δεκέμβριο του 2002 του απονέμεται ο τίτλος E.F.I.A.P (Εξαίρετος καλλιτέχνης της Διεθνούς Φωτογραφικής Ομοσπονδίας) από την F.I.A.P. (Federation Internationale de l'Art Photographique ) και το 2014 ο τίτλος EFIAP/gold.  

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αρκετές ομαδικές στην Ελλάδα και Ελβετία, Γαλλία όπως επίσης και ηχογραφημένες προβολές σε Ελλάδα και Γαλλία.

        Το 2004 εκδίδει το  βιβλίο – λεύκωμα  « Το λιμάνι του Ηρακλείου – εικόνες » με φωτογραφίες του και κείμενα σχετικά με το λιμάνι.

 

e-mail:   info@papadakismanolis.gr   

 

 Είναι μέλος των

 

   ΕΦΕ Κρήτης    Διεθνής Φωτ/κή Ομοσπονδία    Φωτ/κή Ομοσπονδία Αμερικής    Διεθνής Ένωση Φωτ.