CV

                                                                         

                                                       ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ     

      

 ΜΑΝΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ   E.FIAP

           Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στη Μυρτιά     ( Βαρβάροι ) Ηρακλείου και σήμερα κατοικεί στο Ηράκλειο, είναι παντρεμένος, έχει ένα γιό και μια κόρη  και είναι καθηγητής Μαθηματικών σε Λύκειο της πόλης .

ΣΠΟΥΔΕΣ

       To 1978 πήρε το πτυχίο του Μαθηματικού και από το 1981 είναι στη Β/θμια Εκπαίδευση

       Το 1992 παρακολούθησε την σχολή επιμόρφωσης καθηγητών την ΣΕΛΜΕ .

       Παρακολούθησε κατά διαστήματα αρκετά σεμινάρια διδασκαλίας των μαθηματικών και διδακτικής από το (συνολικής διάρκειας 35 ωρών).

       Επίσης συμμετοχή σε 9 διαφορετικά σεμινάρια για την πληροφορική στο διάστημα από 1985 ως το 2000 ( Συνολικής διάρκειας 750 ωρών).

       Σεμινάρια για το περιβάλλον το 1991 και το 2000 (Συνολικής διάρκειας 40 ωρών)

       Σεμινάρια για επαγγελματικό προσανατολισμό .

Ξ. ΓΛΩΣΣΕΣ

       Κατέχει το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στην Αγγλική γλώσσα .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

       Κατέχει το κρατικό πιστοποιητικό στους  Ηλ. Υπολογιστές .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ –ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

28 χρόνια στη Β/ΘΜΙΑ Εκπαίδευση καθηγητής Μαθηματικών.

22 χρόνια στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία σε σεμινάρια  σχετικά με την τεχνική και την τέχνη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

4 μήνες στο Ινστιτούτο Εργασίας διδάσκοντας την τεχνική και την τέχνη της φωτογραφίας.

2 σεμινάρια σε δασκάλους  διάρκειας 9 ωρών, που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο το 1999 και το δεύτερο το 2006.

1 σεμινάριο σε καθηγητές το 2000 διάρκειας 10 ωρών.

Συμμετοχή στο Παγκρήτιο Συνέδριο για το περιβάλλον με εισήγηση σχετικά με περιβάλλον και τέχνη και παρουσίαση διαποράματος.

Σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας σε μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του Ν. Ηρακλείου.

Εισήγηση στο σεμινάριο 90 ωρών στο πρόγραμμα Comenius 2.1, σχετικά με τη λήψη και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού.

Από τις 02-03-07 έχει ενταχθεί στο μητρώο διδακτικού προσωπικού του ΕΚΔΔΑ (Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.)

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Έκδοση Βιβλίου – Φωτογρ. Λευκώματος με θέμα  «Το λιμάνι του Ηρακλείου-ΕΙΚΟΝΕΣ» το 2004.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

      Από το 1981 μέλος της Ε.Φ.Ε  Κρήτης  ( Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία ) και το 1987 εκλέγεται στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε. στη θέση του εφόρου , αργότερα στη θέση του ταμία και σήμερα  στη θέση του Αντιπροέδρου , έχοντας διατελέσει παράλληλα μέλος αρκετών κριτικών επιτροπών.

     Για αρκετά χρόνια μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του διδάσκοντας την τέχνη και την τεχνική της καλλιτεχνικής φωτογραφίας σε μέλη της Ε.Φ.Ε.και στο τμήμα  νέων φωτογράφων σε ετήσιους κύκλους σεμιναρίων.

     Θα ασχοληθεί με αρκετά είδη φωτογραφίας και ιδιαίτερα με ανθρώπινο στοιχείο, με φωτογραφία φύσης και χρωματικές συνθέσεις.

     Ανάμεσα στις δραστηριότητες είναι η δημιουργία ομάδων φωτογραφίας και βίντεο στο Λύκειο με σεμινάρια και παρουσιάσεις φωτογραφικών εργασιών, πολυμέσων και βίντεο, με κύρια θέματα την τέχνη και την τεχνική στη φωτογραφία.

Στα τελευταία 8 χρόνια χρησιμοποιεί και διδάσκει επίσης τη χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή – επεξεργασία και αξιοποίηση της εικόνας – φωτογραφίας και δημιουργίας CD πολυμέσων.

 Αυτά τα χρόνια  δημιούργησε διάφορα CD πολυμέσων και μεταξύ τους τα CD σχετικά με την ανταλλαγή μαθητών Ηρακλείου  Λουξεμβούργου και Ηρακλείου Κύπρου.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

      Η δουλειά και το έργο του έχει παρουσιαστεί σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά Ελλάδας και Λουξεμβούργου.

     Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς καταλόγους καλλιτεχνικής φωτογραφίας σε φωτογραφικά περιοδικά, σε λευκώματα, ημερολόγια κ.λ.π. Επίσης φωτογραφίες του υπάρχουν στο Μουσείο Ελληνισμού στον Καναδά , όπως και σε  διεθνές CD με 303 φωτογράφους από όλο τον κόσμο με τίτλο " Photographers of the end of the millennium".

     Συμμετέχοντας σε τοπικές , πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς καλλιτεχνικής φωτογραφίας του έχουν απονεμηθεί 109 συνολικά μετάλλια και έπαινοι .

     Ειδικότερα στην Ελλάδα του έχουν απονεμηθεί 7 χρυσά, 7 αργυρά, 8 χάλκινα και 44 έπαινοι.

     Κατά τη συμμετοχή του σε διεθνείς εκθέσεις –σαλόνια και Biennal καλλιτεχνικής φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο από το 1996 του έχουν απονεμηθεί 778 διεθνείς αναρτήσεις και 43 διεθνή μετάλλια και έπαινοι .  

  ( 7 χρυσά, 3 αργυρά, 8 χάλκινα και 25 έπαινοι.)

     Το 1997 τιμήθηκε από την Φωτογραφική Ομοσπονδία Αμερικής ( P.S.A.)

     Το 1998 του απονέμεται ο τίτλος A.F.I.A.P. και το Δεκέμβριο του 2002 του απονέμεται ο τίτλος E.F.I.A.P (Εξαίρετος καλλιτέχνης της Διεθνούς Φωτογραφικής Ομοσπονδίας) από την F.I.A.P. (Federation Internationale de l'Art Photographique ).

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

      Πρώτη ατομική έκθεση στην Μυρτιά , επίσης ατομική έκθεση στο Ηράκλειο , ακολουθεί ατομική  έκθεση στο  « Cercle municipal » στην πόλη του Λουξεμβούργου τον Απρίλιο του 2004 με θέμα  « Τοπία και συνθέσεις σε χρώμα και φως Ελληνικό » και ατομική επίσης έκθεση στο Ηράκλειο τον Οκτώβριο του 2005 με θέμα « Λουξεμβούργο » την οποία εγκαινιάζει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κ. Ζακ Σαντέρ.

      Πραγματοποιεί επίσης αρκετές ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας, κυρίως με άλλους διεθνείς Κρητικούς φωτογράφους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και πρόσφατα συμμετοχή σε Ομαδική έκθεση με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες στην κεντρική γκαλερί του Παρισιού  Frederic Moisan.

     Επίσης πραγματοποίησε ηχογραφημένες προβολές διαφανειών με σημαντικότερες την προβολή στο Cadenet της Γαλλίας με θέμα « Ελλάδα- Κρήτη » όπως και η προβολή « 4 Εποχές »  στο Φρούριο Κούλες και στο Παγκρήτιο Συνέδριο για το Περιβάλλον  το 2000 .

Τελευταία παρουσιάζει τις ηχογραφημένες προβολές, «Λουξεμβούργο», «Τυνησία» , «Κωνσταντινούπολη» και « Φωτογραφικό οδοιπορικό στο Αγ. Όρος » και πρόσφατα του ζητήθηκαν φωτογραφίες από τη συλλογή «Αγ. Όρος» για έκδοση ημερολογίου από τον εκδοτικό οίκο της Ρωσικής Ορθόδοξης εκκλησίας στη Μόσχα.

     Επίσης ασχολήθηκε με τη λήψη και επεξεργασία Βίντεο και το 1998 συμμετείχε  με την βιντεοταινία του « ΚΥΚΛΟΣ » στο Φεστιβάλ δημιουργών κινηματογράφου και βίντεο στη Θεσσαλονίκη και τα  τελευταία χρόνια ασχολείται αρκετά με τη λήψη και επεξεργασία ψηφιακού βίντεο.

    

 e-mail: info@papadakismanolis.gr